Sähkölämmittäjän energiansäästöratkaisut

IVT-logot.jpg
X15.jpg

Sähkölämmittäjän energiansäästöratkaisut: Mikä on paras vaihtoehto?

Sähkölämmittäjän paras energiansäästöratkaisu riippuu sähkölämmityksen toteutustavasta. Sähkölämmitysratkaisuja on toteutettu asuinrakennuksiin usealla eri tavalla:

  • Sähköpatterit: Tyypillisesti ikkunoiden alle sijoitetut sähkölämmityspatterit. Lämmin käyttövesi tuotetaan erillisessä lämminvesivaraajassa.
  • Sähkölämmitteinen lattialämmitys: Sähkövastukset lattiassa. Lämmin käyttövesi tuotetaan erillisessä lämminvesivaraajassa.
  • Vesikiertoinen sähkölämmitys, jossa on vesitilavuudeltaan pienehkö sähkökattila (n. 200 litraa). Lämmönjako on toteutettu joko vesikiertoisilla pattereilla tai vesikiertoisella lattialämmityksellä. Lämmin käyttövesi tuotetaan samassa sähkökattilassa.
  • Vesikiertoinen varaava sähkölämmitys, jossa on tyypillisesti n. 3 000-5 000 litran vesivaraaja. Lämmönjako tapahtuu joko vesikiertoisilla pattereilla tai vesikiertoisella lattialämmityksellä. Lämmin käyttövesi tuotetaan samassa sähkökattilassa.

Energiansäästömahdollisuudet ja lämmitysjärjestelmän muutosmahdollisuudet riippuvat merkittävästi sähkölämmityksen toteutustavasta. Mikäli rakennuksen sähkölämmitys tapahtuu vesikiertoisella lattia- tai patterilämmityksellä, on merkittävimmät energiansäästöt saavutettavissa maalämpöjärjestelmällä, koska maalämpö tuottaa sekä lämmityksen että lämpimän käyttöveden. Maalämpöjärjestelmän lämmön jakamisessa voidaan hyödyntää olemassa olevaa vesikiertoista patteriverkostoa tai lattialämmitystä.

Lattiaremontin yhteydessä voidaan myös sähköpattereilla tai sähköisellä lattialämmityksellä varustettuun taloon asentaa vesikiertoinen lattialämmitys ja maalämpö, jolloin lattian pinta ei nouse enempää kuin 15–30 mm. Tämä on kattava ratkaisu, joka tuottaa remontin jälkeen myös lämpimän käyttöveden.

Yhteydenottolomake Lähetä sähko¨postia

IVT Maalämpö on energiatehokas järjestelmä talon lämmittämiseen. Maalämpöpumppu nostaa maalämpöä maaperästä ja ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöä ulkoilmasta sisälle. IVT on Euroopan suurin lämpöpumppujen valmistaja.